Nieuws

Historisch akkoord over de financiering van psychologische zorg

Het bereikte akkoord markeert een niet te onderschatten kentering in het Belgische gezondheidssysteem.

Samen tegen kanker

Een podcast over hoe omgaan met de diagnose kanker.  We spreken in deze podcast reeks #samentegenkanker met mensen die er dichtbij staan. Zo spreken we onder andere met een oncoloog die in de frontlinie staat, een psychologe die van dichtbij de gevolgen meemaakt, en iemand die haar moeder verliest aan kanker. Want we zijn ervan overtuigd dat hun verhalen ieder van ons kan inspireren en kracht geven in de strijd tegen kanker. 

 

Kopieer onderstaande url en beluister onze podcast.

Spirulina, weldra beschikbaar in onze praktijk.

Spirulina is het meest natuurlijke alles-in-één voedingssupplement ter wereld. ALGO-RITME kweekt loepzuivere Spirulina sprinkles in de ongerepte natuur. Op ambachtelijke wijze geoogst en goedgekeurd door iedereen die voor kwaliteit kiest.
Check onze website/berichten voor meer informatie omtrent de doeltreffendheid, levering en heerlijke recepten.

Welkom Jasmine Vanberghen

Jasmine Vanberghen is sinds kort werkzaam in onze groespraktijk. Zij is werkzaam in de vestiging te Onze Lieve Vrouw Waver. Als psychologisch consulent ligt haar expertise binnen het psychodiagnostische luik van onze praktijk. Zij zal instaan voor het neuropsychologisch onderzoek (intelligentieonderzoek aandacht- en concentratieonderzoek) en belevingsonderzoek bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Aanbod voor jongeren vanuit de stad Mechelen

Corona: tijdelijke psychologische hulp voor jongeren

De leefwereld van jongeren staat al een jaar zwaar onder druk. De corona-crisis heeft een enorme impact op de ontwikkeling en het psychisch welbevinden van een grote groep jongeren. Een groeiend aantal jongeren kampt met gevoelens van angst, verdriet, eenzaamheid, slaapproblemen, eetstoornissen, verslavingsproblemen … en heeft hiervoor professionele ondersteuning nodig.

Nieuwe collega ergotherapie

Als ergotherapeute richt ik mij tot kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. De therapie begint met een zoektocht naar waarom een kind moeilijkheden ondervindt bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten. Deze waarom kan niet los gezien worden van de omgeving van het kind (ouders, leerkrachten, andere belangrijke personen), dewelke mogelijks eveneens nood heeft aan begeleiding, een luisterend oor of advies. Samen brengen we de doelstellingen in kaart.

Gerechtsdeskundig advies

De gerechtsdeskundige is in de rechtspraak en rechtsleer, door zijn kunde, in feite een getuige -deskundige. Hij/zij is gespecialiseerd in een bepaald domein (bijvoorbeeld familierecht). Een deskundige, een expert, wordt aangesteld wanneer de jeugd/familierechter van mening is dat een advies van een psycholoog, orthopedagoog, psychiater of een andere discipline aangewezen is om een conflict te verduidelijken of op te lossen. De rechter laat zich met andere woorden bijstaan in zijn advies door een deskundige. De aanstelling van een deskundige is bij vonnis, beschikking of arrest.

Acupunctuur verlicht de acute symptomen van hoofdpijn.

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in onze maatschappij. De oorzaken zijn van diverse aard. Zo kunnen o.a. stress, de menstruele cyclus, vermoeidheid, frustratie en hoge bloeddruk, bijdragen aan deze vervelende pijn. Migraine kan zelfs een grote impact hebben in de dagelijkse routine, met bijhorende symptomen van misselijkheid en lichtschuwheid. Vooral vrouwen ervaren dit soms maandelijks onder hormonale invloed.

Wat is het effect van smartphone gebruik op je slaap?

Psychische klachten, nachtmerries en slapeloosheid kunnen het gevolg zijn van langdurig smartphone gebruik voordat je gaat slapen. Het specifieke blauwe licht verhindert ons lichaam om melatonine aan te maken. Deze stof zorgt ervoor dat je slaperig wordt en dat je brein als het ware tot rust komt. Het blauwe licht van je smartphone zal melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd, afbreken. Ook de straling die uit je smartphone komt kan bovendien van invloed zijn op je slaapkwaliteit. Verschillende psychische klachten kunnen hierdoor het gevolg zijn.

Behandeling van trauma via EMDR therapie.

De Piramide biedt behandeling van trauma via EMDR therapie.
Eye Movement Desensitization And Reprocessing is een wetenschappelijk onderbouwde techniek waarbij gefocust wordt op traumatische gebeurtenissen en de bijkomende associaties, dit in combinatie met bilaterale stimulatie. We belasten op deze manier ons werkgeheugen zodat herinneringen op een minder emotionele manier opnieuw opgeslagen worden in onze hersenen.

Pagina's