Nieuws

Sociale vaardigheidstraining

Wat is het? Een groepstraining (voor 8-12 jarigen) waarin kinderen in kleine groepjes alles leren ontdekken over goed communiceren. Tijdens deze 6-delige trainingsreeks maken kinderen kennis met alle deelaspecten van sociale vaardigheden. Waarom deelnemen? Onze kinderen worden steeds mondiger en schijnen hoe langer hoe meer over zowat alles te kunnen meepraten. Maar wil dit ook zeggen dat ze daarom goed communiceren? Is goede communicatie wel zo vanzelfsprekend als we zelf denken? Communiceren blijft niet beperkt tot het eenvoudig gebruiken van gesproken taal.

Hypnotherapie

Sinds kort kan u, naast klassieke psychotherapie, bij onze collega Jens Roelens terecht voor hypnotherapie. Jens is erkend hypnotherapeut door de National Guild of Hypnotists.

Mindfulness For Kids

Mindfulness voor ouders & kinderen

Wat is mindfulness?

Historisch akkoord over de financiering van psychologische zorg

Het bereikte akkoord markeert een niet te onderschatten kentering in het Belgische gezondheidssysteem.

Samen tegen kanker

Een podcast over hoe omgaan met de diagnose kanker.  We spreken in deze podcast reeks #samentegenkanker met mensen die er dichtbij staan. Zo spreken we onder andere met een oncoloog die in de frontlinie staat, een psychologe die van dichtbij de gevolgen meemaakt, en iemand die haar moeder verliest aan kanker. Want we zijn ervan overtuigd dat hun verhalen ieder van ons kan inspireren en kracht geven in de strijd tegen kanker. 

 

Kopieer onderstaande url en beluister onze podcast.

Spirulina, weldra beschikbaar in onze praktijk.

Spirulina is het meest natuurlijke alles-in-één voedingssupplement ter wereld. ALGO-RITME kweekt loepzuivere Spirulina sprinkles in de ongerepte natuur. Op ambachtelijke wijze geoogst en goedgekeurd door iedereen die voor kwaliteit kiest.
Check onze website/berichten voor meer informatie omtrent de doeltreffendheid, levering en heerlijke recepten.

Welkom Jasmine Vanberghen

Jasmine Vanberghen is sinds kort werkzaam in onze groespraktijk. Zij is werkzaam in de vestiging te Onze Lieve Vrouw Waver. Als psychologisch consulent ligt haar expertise binnen het psychodiagnostische luik van onze praktijk. Zij zal instaan voor het neuropsychologisch onderzoek (intelligentieonderzoek aandacht- en concentratieonderzoek) en belevingsonderzoek bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Aanbod voor jongeren vanuit de stad Mechelen

Corona: tijdelijke psychologische hulp voor jongeren

De leefwereld van jongeren staat al een jaar zwaar onder druk. De corona-crisis heeft een enorme impact op de ontwikkeling en het psychisch welbevinden van een grote groep jongeren. Een groeiend aantal jongeren kampt met gevoelens van angst, verdriet, eenzaamheid, slaapproblemen, eetstoornissen, verslavingsproblemen … en heeft hiervoor professionele ondersteuning nodig.

Gerechtsdeskundig advies

De gerechtsdeskundige is in de rechtspraak en rechtsleer, door zijn kunde, in feite een getuige -deskundige. Hij/zij is gespecialiseerd in een bepaald domein (bijvoorbeeld familierecht). Een deskundige, een expert, wordt aangesteld wanneer de jeugd/familierechter van mening is dat een advies van een psycholoog, orthopedagoog, psychiater of een andere discipline aangewezen is om een conflict te verduidelijken of op te lossen. De rechter laat zich met andere woorden bijstaan in zijn advies door een deskundige. De aanstelling van een deskundige is bij vonnis, beschikking of arrest.

Pagina's